GALERIE FOTO

Grădina Botanică Craiova a fost gândită şi amenajată în 1952 de catre profesorului Alexandru Buia, și studenţii săi de la Facultatea de Agronomie din Craiova. Grădina Botanică din Craiova este un loc ce nu trebuie ocolit. O oază de verdeaţă aproape de centrul orasului, este vizitată zilnic de sute de persoane, atrase de cele peste 6000 de specii de plante şi arbuşti, dar şi de frumuseţea florilor rare. Ca marime, este a patra grădină botanică universitară din ţară după cele din Iaşi, Bucureşti şi Cluj.

Telefon

Birou

              +40251413820

ADRESS

Gradina Botanică

              Strada Iancu Jianu nr. 14

              Craiova, 200008

 

Biroul

Universitatea din craiova

Facultatea de Agronomie

              Strada Libertății nr. 19

              Craiova, 200421

Insula japoneză cu trandafiri şi mobilier specific zonei asiatice este şi ea unul dintre refugiile preferate ale turiştilor în căutare de relaxare.

Insula japoneza din Gradina Botanica Craiova
Cel mai îndrăgit sector din Grădina Botanică este cel ornamental unde sunt plantate numeroase specii de plante decorative.
sectorul ornamental din Gradina Botanica Craiova

Partea centrală a grădinii atrage în mod special îndrăgostiții. Tot aici, o altă bijuterie așteaptă să fie vizitată. Este vorba de sera grădinii botanice care arată ca o mică junglă amazoniană. Întâlnim aici sute de specii de plante și arbori, de la bananieri din Asia și Africa și până la arborele dragon din Insulele Canare

Taxodul sau chiparosul de baltă, care se regăseşte în acest sector al provinciilor floricole ale globului, o specie nord-americană care vegetează de regulă în locuri mlăştinoase şi care se află plantat în apropierea pârâiaşului care traversează Grădina Botanică

chiparosul de balta in gradina botanica Craiova

O explozie de culori, peisaje vii, desprinse parcă dintr-o lume de basm dar şi multă linişte. În Gradina Botanică Craiova sunt nu mai puţin de 6000 de specii de plante şi arbori de prin toată lumea. Cel mai vizitat sector este cel care adăposteşte cele peste 1200 de exemplare aduse din zona mediteraneeană, caucaziană şi nord-americană.

flori in gradina botanica  Craiova

Universitatea din Craiova - locul unde Grădina Botanică a prins viața

Grădina botanică Craiova, bijuteria florală a orașului

GRĂDINA BOTANICĂ CRAIOVA

Specii pomicole si floricole diverse înfrumusețează Grădina Botanică din Craiova

chiparosul de balta in gradina botanica Craiova
Lacul si sera din Gradina Botanica Craiova
Grădina Botanică din Craiova publică anual catalogul de seminţe „Index Seminum”, participă în fiecare an la Expoziţia florala de 1 Iunie și găzduiește diferite evenimente pe teme ecologice şi acţiuni de protejare a mediului înconjurător.
Face parte încă din anul 1974 din Asociaţia Internaţională a Grădinilor Botanice (I.A.B.G.), iar din anul 2001 în Asociaţia Grădinilor Botanice din România (A.G.B.R.).
Intervalul orar în care poate fi vizitată grădina botanică este între orele 7-22. Intrarea este gratuită.
  1. ro
  2. en
  3. bg
  4. it
  5. sr
  6. de
Craiova city break Craiova travel guide sigla site
Craiova city break . Craiova travel guide
sectorul floricol din Gradina Botanica craiova