Muzeul Olteniei Craiova, şi-a început activitatea în anul 1915.

 Muzeul Olteniei Craiova, Casa Baniei, sectia de etnografie Craiova travel guide city break

MAIL

Secția de arheolgie - istorie

              istorie_arheologie@muzeulolteniei.ro

Secția de Stiinte ale Naturii

              stiintele_naturii@muzeulolteniei.ro

Secția de Etnografie

              etnografie_sectie@muzeulolteniei.ro

Laboratorul de restaurare

               restaurare.mo@gmail.com

WEB

https://www.muzeulolteniei.ro

TELEFON

Secția de arheolgie - istorie

              +40251417756

Secția de Stiinte ale Naturii

              +40251411906

Secția de Etnografie

              +40351444030

Laboratorul de restaurare

              +40351427862

ADRESA

Secția de arheolgie - istorie

Laboratorul de restaurare

              Strada Madona Dudu nr. 14

              Craiova, 200410

 

Secția de Stiinte ale Naturii

              Palatul Ramuri Palace,

              Strada Popa Şapcă nr. 8

              Craiova, 200416

 

Secția de Etnografie

              Casa Băniei,

              Strada Matei Basarab nr. 16

              Craiova, 200352

MUZEUL OLTENIEI

Muzeul Olteniei Craiova travel guide city break, sediul principal

Secția de Etnografie colecționează şi expune materialul etnografic aflat prin comunele acestui judeţ precum: chilimuri vechi olteneşti, costume vechi ţărăneşti artistic lucrate, colecţiuni de vase (ceramică), de ouă încondeiate, unelte şi obiecte de gospodărie de lemn artistic sculptate.

Secția de științele naturii din Muzeul Olteniei a fost concepută astfel încât să ofere vizitatorilor un loc de recreere şi în acelaşi timp un loc de cunoaştere şi învăţare a tainelor naturii, a diversităţii florei şi faunei.

Expozitiile de bază sunt Oltenia-Terra fossilis amenajată la parter, CONDIŢIILE FIZICO-GEOGRAFICE ŞI ECOSISTEMELE OLTENIEI la etajul 1 și Universul și Sistemul nostru Solar care ocupă o suprafață de 250 metri pătrați și este amenajată la etajul al doilea . Spațiul expozițional se compune din două săli. În prima sală sunt expuse informații științifice despre originea și organizarea Universului: galaxii și grupuri de galaxii (inclusiv Calea Lactee-galaxia noastră) stele, constelații, Sistemul Solar (Soarele și planetele care gravitează în jurul lui: Mercur, Venus, Pământ, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluton). În cea de a doua sală călătoria în univers ne conduce în Planetarium, unde prin intermediul celor 10 spectacole publicul vizitator poate admira imaginea dinamică a boltei cerești, harta cerului, o călătorie virtuală printre stele, constelații, planete, asteroizi.

Îşi desfăşoară activitatea în patru imobile, Secţia Istorie-Arheologie, pe strada Madona Dudu nr. 14, Secţia de Ştiinţele Naturii, în Palatul Ramuri, pe strada Popa Şapcă nr. 8, Secţia de Etnografie, la Casa Băniei, şi Laboratorul de Restaurare şi Conservare, pe strada Madona Dudu nr. 14, în clădirea cunoscută sub numele de Extindere Secţia Istorie-Arheologie.

Secţia Istorie-Arheologie cuprinde monumente epigrafice din epoca daco-romană, antichităţi preistorice daco-romane, barbare şi româneşti aflate în ţinuturile Olteniei, antichităţi religioase româneşti, colecţiuni de documente vechi, de fotografii a monumentelor vechi, colecţiuni de medalii româneşti, de monede dacice, greceşti, romane şi româneşti.

  1. ro
  2. en
  3. bg
  4. it
  5. sr
  6. de
Craiova city break Craiova travel guide sigla site
Craiova city break . Craiova travel guide