Telefon

0251 413 677

0251 415 363

ADRESA

Teatrul Național Marin Sorescu

Strada Alexandru Ioan Cuza 11

Craiova 200585

Festivalul Shakespeare Craiova afis

FESTIVALU INTERNAZIONALE SHAKESPEARE 

Cel mai important festival de teatru din România, cu o largă recunoaștere și participare internațională, are loc o dată la doi ani la Craiova, purtând numele marelui dramaturg englez: Festivalul Internațional Shakespeare. Prima ediție a avut loc în 1994 și de atunci, prin succesul său inițial, a devenit din ce în ce mai cunoscută la nivel mondial cu fiecare ediție.
Festivalul a prezentat lucrări ale celor mai renumiți regizori internaționali precum Peter Brook, Robert Wilson, Declan Donnellan, Lev Dodin, Eimuntas Nekrosius și Silviu Purcărete, Thomas Ostermeier, Oskaras Korsunovas, Yoshihiro Kurita, Yun Taek-Lee, Elizabeth LeCompte, Eimuntas Nekrosius. Principalii organizatori ai festivalului sunt Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și Fundația „William Shakespeare”.
Spectacolele nu au loc doar la Craiova, ci și în diferite locații din Oltenia și în capitala României, București.
În cadrul festivalului au loc proiecții de filme, conferințe, seminarii, design și critică, ateliere de actorie, regie, design de teatru, pictură, expoziții fotografice și filatelice.
În opinia numeroșilor critici de teatru români și străini care au participat de-a lungul timpului la festival, acesta este unul dintre cele mai bune festivaluri tematice europene.
Festivalul Internațional Shakespeare de la Craiova a fost distins cu Premiul pentru Excelență acordat de Uniter, Asociația Teatrală Română.

  1. ro
  2. en
  3. bg
  4. it
  5. sr
  1. ro
  2. en
  3. bg
  4. it
  5. sr
Craiova city break Craiova travel guide sigla site
Craiova city break . Craiova travel guide