1. ro
 2. en
 3. bg
 4. it
 5. sr
 6. de
Festivalul International Shakespeare Craiova Academics & More
Festivalul International Shakespeare Craiova UNATC Fringe

În cadrul Festivalului Internațional Shakespeare Craiova 2024, Shakespeare Village se ridică ca o reconstituire fermecătoare a vieții din epoca elisabetană. Acest sat pitoresc, populat de fierari, croitori, cizmari și artizani, devine un loc de întâlnire pentru iubitorii de teatru și cultură. Pe lângă spectacolele de teatru și atelierele creative, Shakespeare Village găzduiește activități pentru copii și evenimente de zi, iar serile sunt dedicate concertelor și petrecerilor.

O Invitație la Timpul lui Shakespeare

Și-ați dori să faceți o călătorie în timp și să vă pierdeți în atmosfera vibrantă a epocii lui Shakespeare? Atunci Shakespeare Village este locul perfect pentru dumneavoastră! Cu peste 70 de evenimente în 11 zile, acest loc fermecător vă invită să vă bucurați de farmecul unei ere trecute și să vă simțiți ca și cum ați fi călcat pe străzile Londrei elisabetane.

Comunitate și Cultură: Construind Legături Noi

Shakespeare Village nu este doar o reconstituire istorică, ci și un spațiu neconvențional de spectacole și concerte, unde comunitatea se unește în jurul pasiunii pentru teatru și cultură. Cu peste 50 de evenimente și activități outdoor și pop-up, acest sat reînvie spiritul colaborării și al creativității, demonstrând că teatrul poate fi accesibil și implicativ pentru toți locuitorii orașului. Astfel, Shakespeare Village devine un loc în care tradiția și inovația se întâlnesc într-o simfonie captivantă a culturii.

Shakespeare Village: O Reconstituire Magistrală a Epocii Elisabetane

CARAVANA SHAKESPEARE

Caravana Shakespeare este o inițiativă itinerantă care își propune să aducă magia operei lui Shakespeare direct în inima comunităților din România. Această caravană călătorește în diverse orașe din țară pentru a prezenta spectacolul "Operele complete ale lui Shakespeare" într-o formă compactă, de aproximativ 45 de minute, în aer liber. Accesul la spectacole este gratuit, oferind astfel posibilitatea tuturor să se bucure de frumusețea și profunzimea operei lui Shakespeare.

Prin intermediul acestui spectacol, participanții au ocazia să se bucure de momente de teatru într-un cadru neconvențional, în mijlocul comunităților lor. Caravana Shakespeare își propune să ofere o experiență culturală accesibilă și inclusivă, aducând astfel arta și cultura mai aproape de publicul larg.

Pe lângă spectacole, Caravana Shakespeare oferă și posibilitatea participanților de a se înscrie într-un concurs ce le poate aduce șansa de a participa la Festivalul Internațional Shakespeare, eveniment major în calendarul cultural al țării.

Această inițiativă reflectă angajamentul de a aduce arta și cultura în viața oamenilor, încurajându-i să descopere și să se bucure de operele clasice într-un mod accesibil și interactiv.

Cu o varietate bogată de evenimente și activități, Festivalul Internațional Shakespeare Craiova 2024 continuă să reafirme poziția sa ca unul dintre cele mai importante festivaluri tematice ale Europei și un loc de întâlnire pentru iubitorii de teatru și cultură din întreaga lume. Așadar, alăturați-vă nouă în această călătorie captivantă în universul bardului și descoperiți magia și relevanța sa în secolul XXI!

Festivalul Internațional Shakespeare Craiova 2024 nu este doar despre spectacole și divertisment, ci și despre educație și inovație. Prin parteneriatele cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București și alte instituții de învățământ, festivalul devine un teren fertil pentru viitorii artiști de teatru și cineaști. UNATC Fringe - Shakespeare unleashes students este o secțiune dedicată exclusiv tinerilor creatori, oferindu-le o platformă pentru a-și exprima viziunea asupra operei lui Shakespeare în mijlocul comunității. Pe lângă spectacolele și activitățile studenților, festivalul găzduiește și Academics and More, o serie de conferințe și dezbateri care explorează impactul și relevanța operei lui Shakespeare în teatrul modern și în societatea contemporană.

Inovație și Educație: Viitorul Teatrului Întâlnește Trecutul Bardului

În perioada 16-26 mai 2024, orașul Craiova devine epicentrul universului shakespearian, găzduind peste 300 de evenimente în șapte săli de spectacole și peste 30 de spații convenționale și neconvenționale. Spectatorii vor putea să se bucure de spectacole clasice precum "Hamlet" și "Furtuna", dar și de experiențe inovatoare precum Shakespeare Dimensions - Episode 1, o călătorie captivantă în realitatea virtuală. Cu ajutorul programului interactiv disponibil online și a abonamentelor la bilete, participanții pot naviga cu ușurință prin variatele evenimente și locații ale festivalului.

Programul Evenimentelor: O Incursiune în Lumea lui Shakespeare

La 30 de ani de la prima ediție, Festivalul Internațional Shakespeare se întoarce la Craiova cu o promisiune îmbătrânită în timp - aceea că teatrul nu este doar pentru spectatorii săi, ci și pentru comunitățile care îl alcătuiesc. Ediția din 2024 subliniază importanța colaborării locale și implicația activă a comunităților în crearea unor experiențe unice de teatru și cultură. Conceptul "community building festivals" devine realitate prin evenimente precum Pop-Up Shakespeare, unde orașul devine scena și toți locuitorii săi devin actori.

Spiritul Comunității: Construind Tradiții în Teatru

Telefon

0251 413 677

0251 415 363

ADRESA

Teatrul Național Marin Sorescu

Strada Alexandru Ioan Cuza 11

Craiova 200585

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL SHAKESPEARE

CRAIOVA

16-26.05.2024 

 1. ro
 2. en
 3. bg
 4. it
 5. sr
 6. de
Craiova city break Craiova travel guide sigla site
Craiova city break . Craiova travel guide

O CALATORIE IN UNIVERSUL BARDULUI